FAQ

De training kan gevolgd worden door alle medewerkers die in de zorg werken, zoals artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, verloskundigen, psychologen, laboratorium personeel en anderen die in direct contact staat met patiënten. Echter  ook medewerkers die op een andere wijze zorgdragen voor patiëntgerichte communicatie, zoals bijvoorbeeld medewerkers van de communicatie afdeling kunnen baat hebben bij onze training over positief en suggestief taalgebruik.

In de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan het belang van non-verbale communicatie, de invloed van taal op angst, pijn en therapie. Tevens vindt een eerste kennismaking plaats met medische hypnose. Aan bod komen ook het placebo- en nocebo-effect. De aangeboden informatie is wetenschappelijk onderbouwd en direct in de praktijk toe te passen. Tijdens de training is er volop ruimte voor inbreng van eigen praktijkvoorbeelden.

De training vertoont zeker overeenkomsten. Zowel de Skills4Comfort-training als die van Comfort Talk of Therapeutische Communicatie kennen hun oorsprong in de medische hypnose. Optimaal patiëntencontact en suggestief taalgebruik zijn in de medische hypnose al tientallen jaren de basis voor een effectieve behandeling.

Ja, de eendaagse training is geaccrediteerd met 6 punten voor artsen, verpleegkundigen, psychologen, verloskundigen en fysiotherapeuten. Tandartsen krijgen 6,5 punten en gipsverbandmeesters 5 punten.

Beide trainingsvormen zijn mogelijk en kennen andere tarieven.

Een incompanytraining voor maximaal 15 deelnemers wordt door één trainer verzorgd. Bij maximaal 30 deelnemers komen twee trainers. De instelling dient te zorgen voor enkele trainingsruimtes voor de dag. 

Meer informatie kunt u opvragen via ons formulier.

Het is ook mogelijk om individueel in te schrijven voor een Skills4Comfort-training.

Voor artsen en psychologen bedraagt het inschrijfgeld 450 euro, voor verpleegkundigen en paramedische beroepen geldt een gereduceerd tarief van 295 euro.

De eerstvolgende individuele trainingen vindt u in onze agenda.

In principe is geen voorkennis vereist. We zijn altijd bereid om te overleggen als er vragen zijn.

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten meer comfort ervaren, onder meer tijdens ingrepen, door het gebruik van suggestief taalgebruik. Ook kan het leiden tot een sneller verloop van ingrepen en behandelingen.
Deelnemers aan eerdere trainingen hebben aangegeven dat het hun meer werkplezier verschaft, omdat ze nu actiever kunnen bijdragen aan angst- en pijnreductie bij hun patiënten.

Nee, tijdens deze training gaan we wel in op wat hypnose is. Echter, er zijn aanvullende trainingen nodig om hypnose te beheersen.

Deze trainingen zullen we tijdens de eendaagse ook benoemen.

De afgelopen jaren gaven deelnemers aan de medische hypnosecursussen vrijwel unaniem aan dat eigenlijk iedereen die met patiënten werkt, de principes van hypnotisch taalgebruik (of focustaal zoals het ook wel wordt aangeduid) zou moeten leren om het comfort van patiënten te verhogen. Dit onderstrepen wij natuurlijk en begrijpen tegelijkertijd dat niet iedereen een driedaagse hypnosecursus kan of wil volgen. Dat was voor ons de reden om een eendaagse training op te zetten, waarbij in een relatief kort tijdsbestek en op zeer praktische wijze, kennis overgedragen wordt over de kracht van taal en waarbij direct vaardigheden worden aangeleerd, die het patiëntencomfort verhogen. Vandaar ook de naam Skills4Comfort.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen