FAQ

De training kan gevolgd worden door medewerkers die in de zorg werken en die in direct contact staan met patiënten maar ook medewerkers die op een andere wijze zorgdragen voor patiëntgerichte communicatie.

In de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan het belang van non-verbale communicatie, de invloed van taal op angst, pijn en therapie effect, en er zal een eerste kennismaking zijn met medische hypnose. Tevens zullen het placebo en nocebo effect aan bod komen.De aangeboden informatie is wetenschappelijk onderbouwd en direct in de praktijk toe te passen. Tijdens de training is er volop ruimte voor inbreng van eigen praktijkvoorbeelden.

De training vertoont zeker grote overeenkomsten. Zowel de skills4comfort training als die van comfort talk kennen hun oorsprong in de medische hypnose. Optimaal patiëntencontact en suggestief taalgebruik zijn in de medische hypnose al tientallen jaren de basis voor een effectieve behandeling.

Ja, de ééndaagse training is geaccrediteerd met 6 punten voor artsen, verpleegkundigen, psychologen en fysiotherapeuten. Met 6.5 punten voor tandartsen en met 5 punten voor gipsverbandmeesters.

Beide trainingsvormen zijn mogelijk en kennen andere tarieven. Voor een in company training met een maximum aantal deelnemers van 15 komt 1 trainer en bij maximaal 30 deelnemers komen er 2 trainers. Het ziekenhuis dient te zorgen voor enkele trainingsruimtes voor die dag. 
Het is ook mogelijk om individueel in te schrijven voor een skills4comfort training. Voor artsen en psychologen bedraagt het inschrijfgeld 450 euro, voor verpleegkundigen en paramedische beroepen geldt een gereduceerd tarief van 295 euro. Op onze website is meer informatie te vinden over data en locaties waar deze trainingen worden gegeven.

In principe is geen voorkennis vereist. We zijn altijd bereid om te overleggen als er vragen zijn.

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten meer comfort ervaren, o.a. tijdens ingrepen door het gebruik van suggestief taalgebruik. Ook kan het leiden tot een sneller verloop van ingrepen en behandelingen.
Deelnemers aan eerdere trainingen hebben aangegeven dat het hen meer werkplezier verschaft omdat ze nu actiever kunnen bijdragen een angst en pijn reductie bij hun patiënten.

Nee, tijdens deze training gaan we wel in op wat hypnose is. Echter, er zijn aanvullende trainingen nodig om hypnose te beheersen. Deze trainingen zullen we tijdens de eendaagse ook benoemen.

De afgelopen jaren gaven deelnemers aan de medische hypnose cursussen vrijwel unaniem aan dat eigenlijk iedereen die met patiënten werkt, de principes van hypnotisch taalgebruik (of focustaal zoals het ook wel wordt aangeduid) zou moeten leren om het comfort van patiënten te verhogen. Dit onderstrepen wij natuurlijk en begrijpen tegelijkertijd dat niet iedereen een 3-daagse hypnose cursus kan of wil volgen. Dat was voor ons de reden om een eendaagse training op te zetten, waarbij in een relatief kort tijdsbestek en op zeer praktische wijze, kennis overgedragen wordt over de kracht van taal en waarbij vaardigheden aangeleerd worden die het patiënten comfort verhogen. Vandaar ook de naam Skills4Comfort.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen