Arine Vlieger, kinderarts

St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein

Arine is de eerste kinderarts in Nederland die hypnose en suggestief taalgebruik in haar praktijk toepaste voor angst- en pijnvermindering bij kinderen en verbetering van hun comfort. Samen met Carla Frankenhuis heeft ze in 2005 de opleiding medische hypnose bij kinderen opgericht. Arine is gepromoveerd op het gebruik van hypnose bij chronische buikpijn en betrokken bij diverse hypnose-, placebo- en nocebo-onderzoeken. Ook heeft zij, wederom samen met Carla Frankenhuis, de stichting Hypnose voor Kinderen opgezet en de bijbehorende website hypnosebijbuikpijn.nl.

Eveline Terwindt, spoedeisende hulp arts KNMG

Spaarne Gasthuis te Haarlem/Hoofddorp

Eveline is tien jaar werkzaam geweest als Spoedeisende Hulp (SEH)arts.
Ze heeft ruim ervaring opgedaan met de kracht van suggestief en positief taalgebruik en eenvoudige hypnose-oefeningen om acute pijn en angst op een SEH te verminderen. Eveline heeft in een huisartsenpraktijk gewerkt en is als medisch manager bij de ambulancezorg werkzaam geweest.  In het buitenland heeft ze gewerkt in de operatiekamer. Inmiddels is Eveline ook werkzaam in haar eigen praktijk als medisch hypnotherapeut met als specialisatie pijn.

Linda Kersten, GZ-psycholoog

Maasziekenhuis Pantein te Beugen

Linda is gespecialiseerd in cognitief-gedragstherapeutische technieken (inclusief schematherapie), oplossingsgerichte therapieën en hypnotherapie. Op de afdeling Medische Psychologie werkt zij met kinderen en jongeren (en hun ouders). Linda geeft samen met Carla Frankenhuis en Arine Vlieger de basis- en vervolgcursus: ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting’ bij Cure & Care in Arnhem. En zij verzorgt als (co)docent incompanytrainingen over hypnose en focustaal. 
Haar bijzondere interesse ligt in de toepassing van suggestief taalgebruik en positief framen in de psychologie.

 

Carla Frankenhuis, (hypno)therapeut/verpleegkundige

Praktijk voor medische hypnose te Amsterdam

Carla is gespecialiseerd in (medische) hypnose en mindfulness. Ze werkt zowel met kinderen als met volwassenen. Ze houdt zich daarnaast bezig met het integreren van hypnose binnen de kindergeneeskunde en  kindertandheelkunde. Samen met Prof. dr. Marc Benninga en Dr. Arine Vlieger heeft ze onderzoek gedaan naar de effectiviteit van hypnose bij kinderen met buikpijn en onbegrepen misselijkheidsklachten. In 2005 heeft ze met Arine Vlieger een scholing in een driedaagse basis- en driedaagse vervolgcursus opgezet in het gebruik van hypnose bij kinderen binnen de medische setting.

Elroly Groeneveld, (hypno)therapeut/verpleegkundige

UMCG Universitair Medisch Centrum Groningen
Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen

Elroly geeft samen met Dr. Michel van Vliet, kinderarts sociale pediatrie, de basiscursus: ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting’ in Groningen. Als docent geeft ze incompanytrainingen over medische hypnose en focustaal (d.wz. positief en suggestief taalgebruik).  Elroly zorgt voor implementatie van focustaal en afleidings-technieken in de zorg bij patiënten in het UMCG.  Als een van de eerste verpleegkundigen zorgde zij voor een ziekenhuisbrede implementatie van focustaal, afleidingstechnieken in de zorg bij patiënten.  Ze is tevens werkzaam op de polikliniek als therapeut medische hypnose.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen