Arine Vlieger, kinderarts.

St Antonius ziekenhuis in Nieuwegein

Zij is de eerste kinderarts in Nederland die hypnose en suggestief taalgebruik in haar praktijk toepaste voor angst en pijn vermindering bij kinderen en verbetering van hun comfort. Samen met Carla Frankenhuis heeft ze in 2005 de opleiding medische hypnose bij kinderen opgericht.  Arine is gepromoveerd op het gebruik van hypnose bij chronische buikpijn en betrokken bij diverse hypnose, placebo en nocebo onderzoeken. Ook heeft zij, wederom samen met Carla Frankenhuis, de stichting Hypnose voor Kinderen opgezet en de bijbehorende website hypnosebijbuikpijn.nl.

Eveline Terwindt, Spoedeisende hulp arts KNMG,

Spaarne gasthuishuis Haarlem/Hoofddorp

Eveline is sinds 10 jaar werkzaam als Spoedeisende hulp arts.
Ze heeft ruim ervaring opgedaan met de kracht van suggestief en positief taalgebruik en eenvoudige hypnose oefeningen om acute pijn en angst op een SEH te verminderen.
Ze heeft in een huisartsenpraktijk gewerkt en is als medisch manager bij de ambulancezorg werkzaam geweest.
In het buitenland heeft ze gewerkt in de operatiekamer,
Inmiddels is Eveline ook werkzaam in haar eigen praktijk als medisch hypnotherapeut met als specialisatie pijn.

Linda Kersten, GZ-Psycholoog.

Maasziekenhuis Pantein te Beugen.

Linda is gespecialiseerd in cognitief-gedragstherapeutische technieken (inclusief schematherapie), oplossingsgerichte therapieën en hypnotherapie. Op de afdeling Medische Psychologie werkt zij met kinderen en jongeren (en hun ouders).
Linda geeft samen met Carla Frankenhuis en Arine Vlieger de basis- en vervolgcursus: ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting’, bij Cure & Care in Arnhem. En zij verzorgt als (co)docent in company trainingen over hypnose en focustaal.
Haar grote interesse ligt in de toepassing van suggestief taalgebruik en positief framing in de psychologie.

 

Carla Frankenhuis,(hypno)therapeut / verpleegkundige

Praktijk voor medische hypnose te Amsterdam.

Specialisatie (medische) hypnose en mindfulness. Carla werkt zowel met kinderen als met volwassenen. Ze houdt zich daarnaast bezig met het integreren van hypnose binnen de kindergeneeskunde en  kindertandheelkunde. Samen met Prof. Dr. Marc Benninga en Dr. Arine Vlieger heeft ze onderzoek gedaan naar de effectiviteit van hypnose bij kinderen met buikpijn en onbegrepen misselijkheidsklachten. Met Arine Vlieger heeft ze in 2005 scholing opgezet in een 3-daagse basis en 3-daagse vervolgcursus in het gebruik van hypnose bij kinderen in de medische setting.

Elroly Groeneveld, (hypno)therapeut/ verpleegkundige

UMCG Universitair Medisch Centrum Groningen
Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen

Elroly geeft samen met Dr. Michel van Vliet, kinderarts sociale pediatrie de basiscursus: ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting’, in Groningen.
Als docent geeft ze in company trainingen over medische hypnose en focustaal.(= positief en suggestief taalgebruik)
Elroly zorgt voor implementatie van focustaal, en afleidings-technieken in de zorg bij patiënten in het UMCG.
Elroly zorgde als 1 van de eerste verpleegkundigen voor ziekenhuisbrede implementatie van focustaal, afleidingstechnieken in de zorg bij patiënten.
Ze is tevens werkzaam op de polikliniek als therapeut medische hypnose.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen