De Training
De Skills4Comfort training is een ééndaagse training, waarbij onze docenten praktisch toepasbare vaardigheden onderwijzen om angst, pijn en stress bij patiënten, volwassenen en kinderen te verminderen. Deze “skills voor bevordering van comfort” kunnen direct succesvol worden ingezet bij het dagelijkse contact met de patiënt, zowel in de spreekkamer, als op de afdeling of tijdens medische interventies. De training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen, ondersteund met vele video’s.

Doelstellingen

Gedurende de dag krijgen de deelnemers inzicht in het belang van zowel hun verbale als non-verbale communicatie op pijn en angst bij patiënten. Na afloop van de dag kunnen deelnemers hun communicatie dusdanig aanpassen dat patiënten meer vertrouwen en minder stress ervaren en positievere verwachtingen hebben.

Onderdelen

  • Leren wat het belang is van goed contact maken met een patiënt en hoe dit kan worden verbeterd.
  • Oefenen in het bevorderen van goed patiëntencontact door middel van het veranderen van lichaamshouding, intonatie, oogcontact e.d.
  • Kennis opdoen van het wetenschappelijk aangetoonde effect van suggestief taalgebruik op de verwachtingen van de patiënt, waardoor een therapie effectiever wordt en er minder pijn wordt ervaren.
  • Oefenen met suggestief taalgebruik.
  • Kennis opdoen over wat medische hypnose wel en niet is.
  • Oefenen met afleidingstechnieken en een eenvoudig hypnose script om patiënten meer ontspannen te laten worden en angst te verminderen.

Praktische informatie

Incompany training
Bij een groepsgrootte van maximaal 15 deelnemers is er één trainer en zijn de kosten €1500,- exclusief reiskosten.
Bij 16 t/m 30 deelnemers  komen er twee trainers en zijn de kosten €3000,- exclusief reiskosten.   
Bij een incompany training dient u zelf voor een lesruimte te zorgen met goede audiovisuele apparatuur.
 
Individuele training
17 September in Rotterdam, 9 November in Venlo, 17 November in Assen. Kijk bij Agenda/Inschrijvingen.

Meer informatie over de cursus kunt u opvragen via info@skills4comfort.nl.

Angst voor naalden

Een Canadese studie onder 880 volwassenen en 1000 kinderen laat zien dat 24% van de volwassenen en 63% van de kinderen angst voor naalden had. Ten gevolge van deze angst had 8% vaccinaties gemist!